Peccata Mundi Project

"A musical and mathematical experience to translate sensations into sound"

xavierdepalau.net

Peccata Mundi Project (2006 -2011)

Peccata Mundi és una experiència artística en què el públic assistent deixa de ser merament espectador i esdevé creador d'una obra d'art pictòrica i musical.

L'espectador-agent haurà de posar nom a diverses percepcions sorgides de l'acte de tastar plats i begudes refinats: plaer, joc i autoconsciència.

Vet aquí el nom amb què hem batejat aquesta acció d'art, ja que sorgeix de gestos plaents relacionats amb els sentits del tacte, el gust i l’olfacte; sentits que han estat bandejats i sovint estigmatitzats en la nostra cultura, per massa propers al plaer carnal i per allunyats del plaer espiritual que proporciona, per exemple, la música.

Amb l'acte inicial de tastar i degustar comença la síntesi artística, que prendrà forma de música i pintura mitjançant un programa informàtic creat per un grup d'experts i adaptat a l'exigència de plasmar estèticament la transmutació de percepcions (del gust a la mirada, o del tacte a l’oïda, entre d’altres).

És així com els tastadors participants (individualment o en grup), a través de la seva pròpia resposta sensorial, hauran participat en la creació artística.

Alimentaria

Fira Alimentària, Barcelona 2008

roda premsa

Fira Alimentària, roda de premsa, Barcelona 2008